3+1 İşyeri Uygulaması

İş Yeri Uygulama Eğitimine katılacak öğrenciler, iş yerlerini bularak en geç  12 Şubat 2024 Tarihine kadar İşletmede Mesleki Eğitim Sözleşmesini onaylatıp, SGK'dan alacakları sağlık provizyonu belgesi ile birlikte sisteme yüklemek zorundadırlar. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular işleme alınmayacaktır.

2023-2024 Yılı Bahar Dönemi İşletmede Meseki Eğitim 19 Şubat 2024 - 7 Haziran 2024 Tarihleri arasında yapılacaktır.

Sağlık Provizyonu Belgesini almak için; www.turkiye.gov.tr e-devlet web uygulamasına giriş yaparak SGK Kurumu altında Ortak (4A/4B/4C) Hizmetler kategorisindeki SPAS Müstehaklık Sorgulama(Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi) bağlantısını tıklayarak provizyon çıktısını alabilirsiniz.

İşyeri bulmak için https://www.yetenekkapisi.org/   https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ veya trakyakariyer.org web adreslerini takip edebilirsiniz!


2023-2024 Bahar Dönemi İşletmede Mesleki Eğitim Takvimi 


12 Şubat 2024 mesai bitimine kadar

GNO 1,8'in üzerinde olan Öğrenciler İş yeri uygulaması yapacağı işletmeleri tespit ederek ekli listede atanan danışmanlarından ön onay alarak İşletmede Mesleki Eğitim Sözleşmesini onaylatıp, SGK'dan alacakları sağlık provizyonu belgesi ile birlikte sisteme yüklemek zorundadırlar.(Sistem Ocak Ayında Aktif Olacaktır)

12 Şubat 2024
16 Şubat 2024

Ders kayıt haftasında GNO'su 1,8'in üzerinde bulunan öğrenciler uygulamaya gidebilmeleri için İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM ve STAJ Derslerini Birlikte Seçmek Zorundadır.

19 Şubat 2024

İş Yeri Uygulaması Eğitimi Başlar
İşe başlama bildirim formu doldurulup işyerine imzalatılarak sisteme yüklenir.
(Sistem 19 Şubatta Aktif Olacak)

ARA SINAV

Yüksekokul tarafından belirlenen tarihlerde RAPORLARINI sunar ve denetlenirler.
Raporlarınızı MS Team Üzerinden danışmanınıza sunacaksınız!

7 Haziran 2024

İş Yeri Uygulaması Eğitimi Sona Erer

10 Haziran 2024
28 Haziran 2024

Final Sınavı için öğrenci Raporu ile birlikte ilan edilen sınav saatinde hazır olur. Yapılan Rapor Denetimi ve Sözlü Sınav Ardından Notu verilir.



3+1 İşyeri Uygulaması ile ilgili güncel dökümanlar ektedir.

DEVLET KATKISI GERİ ÖDEME İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre işletmelerde Mesleki Eğitim Gören Öğrencilerin Ücretlerinin bir kısmının işsizlik sigortası fonundan karşılanmasına ilişkin usul ve esasları kapsamında staj yapan ve ücret alan öğrencilerin işyerlerine “işletmede yirmiden az personel çalışıyor ise asgari ücretin net tutarının % 30’unun üçte ikisi, yirmi ve üzeri personel çalışıyor ise asgari ücretin net tutarının % 30’unun üçte biri”  devlet katkısı olarak yatırılacaktır. Yatırılan ücret net asgari ücretin %30’undan az olamaz.


KİMLER YARARLANAMAZ?
Kamu kurum ve kuruluşlarına devlet teşviki yapılmamaktadır. Ödeme yapılması durumunda devlet teşviki ödemesi yapılmayacaktır.

  • Öğrenci işletmeden ücret almıyorsa devlet teşviki ödemesi yapılmamaktadır.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?
İşyeri Uygulama Eğitimine giden öğrenciye ait Ücretin hesabına yatırıldığına dair banka dekontu (kanıtlayıcı belge) ve "Öğrenci ve İşveren Bilgi Formu" nun her ayın 3'üne kadar kmyostaj@trakya.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

  • Başvurunun işyeri tarafından yapılması gerekmektedir.
  • Bilgi formunun ve dekontun cep telefonu ile fotoğrafını çekip yollamayınız. Lütfen tarayıcıdan tarayarak yollayınız. (Belgeyi çıktı alırken sorun yaşanmaktadır.)
  • Bilgi formu doc ve pdf formatlarındadır. Microsoft Word (doc) formatını bilgisayarınıza indirip istenen bilgileri doldurup kaydediniz. Bu dosyayı her ay dekont ile birlikte gönderebilirsiniz.

DEVLET TEŞVİKLERİNİN İŞYERİ/ŞİRKET/KİŞİ HESAPLARINA YATIRILMASI 

  • Her ayın 3'üne kadar gelen başvurular toplanarak bir liste haline getirilir. Bu liste her ayın 5'inde Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına gönderilmektedir. 
  • Teşviklerin ödeneceği hesapta bütçe olması durumunda teşvik tutarları kişi ve şirketlerin belirttikleri IBAN numaralarına yatırılmaktadır.
  • Teşvik miktarları, IBAN no ve IBAN sahibi bilgilerinde herhangi bir hata olmaması durumunda 3-5 ay gecikmeli de olsa ödenmektedir.

FORM ve BELGELER:

  • Öğrenci ve İşveren Bilgi Formu için yandaki docx veya pdf dosyalarına TIKLAYINIZ. (docx)      (pdf)   

ÖĞRENCİYE ÖDENECEK ÜCRET ve TEŞVİK MİKTARI:

  • 20'den az personel çalıştıran işletmeler stajyerin 30 gün çalıştığı durumda: Asgari Ücretin %30 ‘nun 2/3
  • 20'den fazla personel çalıştıran işletmeler stajyerin 30 gün çalıştığı durumda: Asgari Ücretin %30’ nun 1/3 kadar devlet teşviki ödemesi yapılır.

 

Ek Dosyalar
Bu içerik 25.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 22268 kez okundu.