Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı

Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Teknik Programları Bölümüne bağlı bir programdır. Programa ÖSYM tarafından yapılan ÖSS sınavı sonucu tercih yapanlar arasından seçilen öğrenciler yerleştirilmektedir.

Üniversitemizde yarıyıl sistemine göre Eğitim-Öğretim yapıldığından yüksekokulumuzda 4 yarıyıllık bir eğitim verilmektedir. Endüstride yapı ve tesisat işlerinde çalışan işçilerin, teknik bilgi ve beceri eksikliğinden ve yetki boşluğundan kaynaklanan denetimsizlikten dolayı, inşa edilen yapı ve tesisatlarda aksaklıkların olduğu herkesçe gözlenmektedir.

Ülkemizin milli serveti olan yapılarımızın hem içinde yaşamayı kolaylaştıran hem de verimli ve rahat çalışmaya imkan veren tesisat ve donatımlara sahip olması uygarlığın önemli bir gereğidir. Yaşanabilir, çalışılabilir, refah ve her türlü ihtiyacın karşılanabildiği çağdaş yapıların yapımı ve donatımı için, yapılan işi teknik olarak bilen, mühendisten aldığı direktifler doğrultusunda ustalara ve işçilere yön verebilecek, bilumum tesisat işleri yapan firmalarda mühendis ve işçi arasındaki boşluğu doldurabilecek bir ara elemana ihtiyaç vardır. Bu açığı doldurabilmek amacıyla, Meslek yüksekokulumuzda Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi adı altında, tesisat işlerinden anlayan, tesisat projelerini uygulayabilen, usta ve işçilere uygulatabilen ve bir CAD yazılımında çizebilen, pratik tecrübesi olan, modern, çağdaş ve en son teknolojilerle bina donatımını yapabilen teknikerler yetiştirecek bir program açılmıştır.

İş Olanakları:
Sonuç olarak, bu programdan mezun olan öğrencilerimize, Doğalgaz, Isıtma Ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi Programı ile ilgili konularda endüstrinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceriyi kazandırmak amaçlanmaktadır.
Ek Dosyalar
Ek Resimler
Bu içerik 12.04.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 4523 kez okundu.