Laborant ve Veteriner Sağlık Programı

Genel Bilgiler

Laborant ve Veteriner Sağlık programı 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında Keşan Meslek Yüksekokulu Bünyesinde açılmıştır. Programın eğitim süresi 4 yarıyıldır. Laborant ve Veteriner Sağlık Programı 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 3+1 Eğitim modeline geçiş yapmıştır. Bu eğitim modeline göre öğrencilerimiz üç dönem boyunca okullarda aldığı teorik ve uygulamalı derslerine ilave olarak 4. Yarıyılda İşletmelerde İşyeri Uygulaması yapmaktadırlar. Öğrencilerimiz okurken, iş hayatıyla tanışma ve iş bulma fırsatı bulacaklar, 4 aylık iş tecrübesine sahip olarak mezun olacaklardır.

Misyonumuz

Öğrencilerimize laboratuvar ve veteriner sağlık konularında hizmetler sunabilecek, yem analizlerini yapabilecek, çiftlik hayvanları ve pet hayvanlarının sağlık, bakım-beslenme ve yetiştiriciliğini bilimsel metotlarla gerçekleştirebilecek şekilde gerekli bilgi ve donanımı kazandırmaktır.

Vizyonumuz

Teknolojik gelişmeleri takip edebilen, teorik bilgilerini uygulama becerisine dönüştürebilen, iş deneyimi ve iş disiplinine sahip olan nitelikli teknik personel yetiştirmektir.

Programın Amaç ve Hedefleri

Laborant ve Veteriner Sağlık eğitim programının amaçları;

1. Ülkemize laboratuvar ve veteriner sağlık konularında toplam kalite yönetimine uygun hizmetler sunacak,

2. Yem analizleri yapabilecek yetişmiş personel ihtiyaçlarını karşılayacak,

3. Büyükbaş, küçükbaş, kanatlı ve pet hayvanlarının bakım besleme ve yetiştiriciliğini bilimsel metodlarla gerçekleştirebilen,

4. Birim hayvandan daha fazla verim alabilen ve kaliteli üretimi arttıran teknik personel yetiştirmektir.

Mezunların Çalışma Alanları

• Hayvancılık işletmeleri
  • Hayvan hastaneleri
  • Özel veteriner klinikleri
  • Tarım ve Orman Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri
  • TİGEM işletmeleri
  • Yem fabrikaları
  • Veteriner laboratuvarları
  • Hayvanat bahçeleri
  • Veteriner ilaç sanayi
  • Hayvan barınakları
  • Veteriner sağlık ve bakım ürünleri sektörü
  • Belediye barınakları (Geçici Bakımevleri)

Laborant ve Veteriner Sağlık Programından mezun olan öğrencilere ‘Ön lisans diploması’ verilir. Ayrıca ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) yeterli puanı aldıkları takdirde aşağıdaki lisans programlarında eğitimlerine devam edebilirler.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Bölümler

•          Veteriner Fakültesi

•          Biyoloji

•          Hayvansal Üretim

•          Tarımsal Biyoteknoloji

•          Moleküler Biyoloji ve Genetik

•          Zootekni

Ek Dosyalar
Bu içerik 12.04.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 35566 kez okundu.