Laborant ve Veteriner Sağlık Programı

Misyon: Öğrencilerimize laboratuvar ve veteriner sağlık konularında hizmetler sunabilecek, yem ve gıda analizlerini yapabilecek, çiftlik hayvanları ve pet hayvanlarının sağlık, bakım-beslenme ve yetiştiriciliğini bilimsel metotlarla gerçekleştirebilecek şekilde gerekli bilgi ve donanımı kazandırmaktır.

Vizyon: Teknolojik gelişmeleri takip edebilen, Teorik bilgilerini uygulama becerisine dönüştürebilen, İş deneyimi ve iş disiplinine sahip olan nitelikli teknik personel yetiştirmektir.

Genel Bilgiler: Programın eğitim süresi 4 yarıyıldır. Laborant ve Veteriner Sağlık Programı 2011-2012 öğretim yılında açılmış ve 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 3+1 Eğitim modeline geçiş yapmıştır. Bu eğitim modeline göre öğrencilerimiz 3 dönem teorik ve uygulamalı dersleri alarak ve 1 dönem İş yeri uygulaması yaparak eğitimlerini tamamlayacaklardır.

Programımıza ait yem analiz laboratuarlarımız da, yem fabrikalarının ve özel işletmelerin yem ve gıda analizlerini yapabilecek öğrencilerin yetiştirilmesi için gerekli alt yapıya sahiptir. Ayrıca iş yeri uygulama eğitimi kapsamında öğrencilerimiz özel veteriner kiniklerinde ve hayvancılık işletmelerinde uygulama yaparak 4 aylık iş tecrübesiyle mezun olurlar. Eğer isterlerse öğrenciler iş yerlerinde çalışmaya devam edebilmektedir.

İş olanakları

* Hayvancılık işletmeleri

* Hayvan hastaneleri

* Özel veteriner klinikleri

* Tarım ve Orman Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri

* TİGEM işletmeleri

* Yem Fabrikaları

* Veteriner Laboratuvarları

* Hayvanat bahçeleri

* Hayvan barınakları

* Veteriner sağlık ve bakım ürünleri sektörü

Laborant ve Veteriner Sağlık Programından mezun olan öğrencilere ‘Ön lisans diploması’ verilir. Ayrıca ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) yeterli puanı aldıkları takdirde aşağıdaki lisans programlarında eğitimlerine devam edebilirler.

* Biyoloji

* Veteriner

* Hayvansal Üretim

* Tarımsal Biyoteknoloji

* Moleküler Biyoloji ve Genetik

* Zootekni

Bu içerik 12.04.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 35404 kez okundu.