Laborant ve Veteriner Sağlık Programı

Genel Bilgiler: Laborant ve Veteriner Sağlık Programı 2011-2012 öğretim yılında açılmıştır. Programımıza ait gıda ve yem analiz laboratuarlarımız da, yem fabrikalarının ve özel işletmelerin yem ve gıda analizlerini yapabilecek öğrencilerin yetiştirilmesi için gerekli alt yapıya sahiptir. Laboratuar ortamında çalıştırılan öğrencilere ayrıca özel veteriner kiniklerinde ve hayvancılık işletmelerinde uygulamalar yaptırılır. Programın eğitim süresi 4 yarıyıldır.
Programın amacı: Kültür ve pet hayvanları yetiştirme, hayvan besleme, koruyucu aşılama, suni tohumlama, laboratuarlarda gıda ve patolojik analizleri yapabilen, salgın ve paraziter hastalıklarla mücadele edebilen, klinik muayene ve operasyonlarda veteriner hekime yardımcı olan, gıda işletmelerinde sorumlu yönetici olarak görevleri yerine getirebilecek, veteriner sağlık kabini işletebilecek nitelikte teknik personel yetiştirmektir.
Mezunların kazandığı diploma ve ünvan: Laborant ve Veteriner Sağlık Programından mezun olan öğrencilere ‘Ön lisans diploması’ verilir.
Mezunların Çalışma Alanları;
  • Veteriner klinikleri,
  • İlaç, aşı, serum ve sağlık araç-gereç üretimi yapan firmalarda,
  •  Hayvan hastanelerinde,
  • Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı İl ve İlçe Müdürlüklerinde,
  • Hayvan yetiştiriciliği yapan özel işletmelerde,
  • Yem fabrikalarında,
  • Gıda ve Yem kalite kontrol laboratuarlarında,
  • Hayvan yetiştiricileri birliklerinde,
  • Hayvancılık danışmanlık bürolarında,
  • Gıda üretimi yapan işletmelerde gıda üretim kontrolörü olarak,
  • Yem katkı maddesi üreten ve pazarlayan işletmelerde,
  • İlaç deposu departmanlarında,
  • Hayvansal ürün işleyen işletmelerde çalışabilirler.
  • Mezun olan öğrencilerimiz kendi hayvancılık işletmelerini ve Veteriner Sağlık Kabinini de kurabilirler.

Programdan mezun olan öğrencilerimiz, Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek başarılı oldukları takdirde Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölümleri ve Fen Fakültesi Biyoloji Bölümlerine geçiş yapabilirler.

Ek Dosyalar
Bu içerik 12.04.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 14622 kez okundu.