Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Genel Bilgiler: 1994-1995 Eğitim Ve Öğretim yılında Turizm ve Otelcilik Programı adıyla okulumuz bünyesinde eğitime başlanmıştır. Programın II. Öğretimi vardır.Yüksekokulumuzun iki bloktan oluşan 8800M2’lik kapalı alanı.,22 Dekarlık çamlık ve çevre düzenlemesi yapılmış bir okulda Eğitim vermektedir.Programımızın 75M2 Servis hizmet salonu ve Kat Hizmetleri Uygulama odası vardır.Ayrıca 40 Bilgisayar ile Otel Otomasyon Programları Eğitimi verilmektedir.

Programın amacı: Turizm Ağırlama sektörlerinde (Konaklama, yiyecek içecek vb.) hizmet üretim süreçlerinde görev alabilecek, alanında gerekli temel bilgilere hakim, yönetime yardımcı olabilecek veya kendi adına işyeri açıp işletebilecek nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi amaçlayan dört yarıyıllık bir Yükseköğretim önlisans programıdır.

Mezunların kazandığı diploma ve ünvan: Programdan mezun olan öğrenciler “Ağırlama Hizmetleri Programı Önlisans Diploması” alırlar.

Resim

Mezunların Çalışma Alanları ve Meslekte İlerleme Alanları; Mezunlar Konaklama işletmeleri, Seyahat Acenteleri, Yiyecek-İçecek İşletmeleri, Termal Turizm Tesisleri, Kongre-Konferans Merkezleri, Marina İşletmeleri, Hava Yolu Şirketleri, Denizcilik ve Kurvaziyer İşletmeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çeşitli birimleri, Enformasyon Merkezleri ve Dikey Geçiş ile Eğitimine devam edenler için, Akademik kariyer gibi birçok alanda istihdam imkanı mevcuttur.
Bu içerik 12.04.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 9118 kez okundu.