2017 MEZUNİYET TÖRENİMİZ BÜYÜK BİR COŞKU İLE GERÇEKLEŞTİ

2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Törenimiz 25.05.2017 Perşembe günü Saat 18.00’de okul bahçesinde büyük bir katılım ve coşku ile gerçekleşti. Törene; Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Osman Nuri Hatipoğlu, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Alper Arıtan, Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Süleyman Kök, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İlker Alp, Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Nezih DAĞDEVİREN, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç.Dr. Ahmet Hamdi Zafer, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Adil OĞUZHAN, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Hayati Arda, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, öğrencilerin tören alanına gelmeleri, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Sonrasında okulu birincisi Çocuk Gelişimi Programı Öğrencisi Gülten Vecide Kaya’nın konuşmasıyla devam etti.

Törenin devamında kürsüye gelen Okul Müdürümüz Yrd.Doç.Dr.Süleyman Kök şunları söyledi; “Öncelikle vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimize ve bilim insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca Otomotiv Bölümünden Batuhan Kahraman bugün bizimle birlikte diplomasını almak için tören alanında olacaktı. Fakat Salı günü ciddi bir kaza geçirdi ve dün ameliyat oldu. Kendisine Allah’tan şifa diliyor, sizlerin de bu evladımız için hayır dualarınızı bekliyoruz. Anne babasına ve tüm sevenlerine sağlıklı olarak kavuşmasını diliyorum. Trakya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu 1988-1989 Eğitim-Öğretim döneminde, Keşan Özel İdare İş Hanı’nda 5 programla ve 137 öğrenci ile eğitim öğretime başlamış, 29 yıllık köklü bir geçmişi olan bir Yüksek Öğretim kurumudur. Yüksek Okulumuz çevre düzenlemesi tamamlanmış nadir okullardan birisidir. Yüksek Okulumuzda biri henüz pasif olmak üzere toplamda 7 programımız vardır. Ayrıca çocuk gelişimi programı öğrencilerimizin uygulama yaptıkları 40 öğrenci kapasiteli Anaokulumuz da vardır. Okulumuzun uygulama alanlarını yeni teknolojiler ile donatımına önem vermekteyiz. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Zorlu Gurubu GAZDAŞ, Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan arasında mevcut Gaz Teknolojisi laboratuvarımızın yenilenmesi ve ek olarak bir laboratuvar daha yapılması için protokol imzalanmıştır. Yüksek Okulumuzda iş hayatında tercih edilen donanımlı elemanlar yetiştirilmektedir. 2016-2017 öğretim yılında, okulumuzda 6 bölümde toplam 1266 öğrencimiz eğitim görmektedir. Okulumuzdan ise toplam 4692 öğrencimiz mezun olmuştur. 28. Mezunlarımızı verdiğimiz bu mutlu günde ise toplam 260 öğrencimiz mezun olmuştur. Sayın Rektörümüz Erhan Tabakoğlu’na katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ederiz. Sayın Kaymakamımız Nuri Özder’e sağladığı huzur ve güven ortamından dolayı teşekkür ederiz. Sayın Belediye Başkanımız Op. Dr. Mehmet Özcan’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Ve çocuklarını bugün üniversite mezunu olarak gören siz değerli aileler, bizler de en az sizin kadar gururluyuz. Böyle güzel evlatlar yetiştirdiğiniz için sizlere de teşekkür ederiz. Hepsine bundan sonraki yaşantılarında başarılar dileriz. Ve sevgili öğrencilerimiz, mezunlarımız. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için var gücünüzle çalışın. Hayatınız ve iş yaşamınız sadece ülke sınırlarında olmasın. Cesaretli ve girişken olun. Evrensel değerlere olduğu kadar kendi değerlerinize de sahip çıkın. Ve tabi ki bu güzel öğrencileri yetiştiren değerli akademik ve idari personele de teşekkür ederim. Şükranlarımı sunarım. Son olarak da mezuniyet törenimizi organize eden Yüksek Okul Sekreterimiz Ürküş Eren ve ekibine, ayrıca sponsorlarımıza da teşekkür ederiz. Sevgili öğrencilerim. Artık mezunsunuz. Hoşça kalın. Saygılarımla.”

Okul Müdürümüzden sonra konuşan Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Osman Nuri Hatipoğlu, törene katılanlara “Hoş geldiniz” diyerek, “Hayatınız bir sayfasını acı-tatlı anılarla kapatırken, diğer sayfasını yeni umutlarla açıyorsunuz. Sevgili öğrenciler; bugün hem sevinçli hem de hüzünlü hissettiğiniz bir gün. Mezuniyet törenleri; değişik duyguların bir arada yaşandığı, duyguların bir birine karıştığı ancak hayatınız unutulmayacak günleri arasında yerini alacak bir kutlama ve ödül günüdür. Lütfen bunu ayrılık günü olarak değerlendirmeyiniz. Ayrılık demek bütün bağları koparmak demektir. Her şeyden önce öğrencilerimizin meslek sahibi olabilmeleri için bilgi ve deneyimlerini onlara aktaran, davranışlarıyla örnek olan hocalarımıza, öğrencilerimizin bu noktaya gelmelerinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan anne ve babalara minnetlerimi sunuyorum. Sevgili öğrenciler; yeni bir hayata başlarken hedeflerinizi net bir şekilde belirleyiniz. Engeller ve hayal kırıklıkları karşısında asla yılmayınız. Bunlar hayatın içerisinde olan şeyler. Başka insanlarının fikirlerinin kendi kalbinizin sesini duymasına asla izin vermeyin. Zorluklarda dahi hedefe ulaşacağınıza inancınız tamsa sonunda her şeye rağmen istediğiniz hedefe ulaşırsınız. Kendi idealleriniz peşinde konuş. Sizleri iki yıllık eğitiminiz sonunda iş hayatınıza uğurluyoruz. Bütünlemesi olmayan bu hayat sınavında hepinize başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.”şeklinde konuştu.

Tören, dereceye giren öğrenciler;Okul birincisi Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Gülten Vecide Kaya’ya Keşan Kaymakamı Nuri Özder, okul ikincisi Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Gonca Yörükçü’ye Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Osman Nuri Hatipoğlu, okul üçüncüsü Elektrik Programı öğrencisi Kaan Akbaba’ya Keşan Belediye Başkan Yardımcımız Cengizhan Aktan tarafından  plaket ve belgelerinin verilmesiyle devam etti.

Tören, okulun en kıdemli Öğretim Görevlisi Şerafettin Çetin tarafından Mezuniyet Andı’nın okunmasının ardından, öğrencilerin keplerini havaya atması ve pilav ayran ikram ile son buldu.

 

Ek Resimler
Bu içerik 25.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1443 kez okundu.