2019-YKS Sonuçlarına göre Okulumuz Programlarına Yerleşen Adayların Kayıt İşlemleri

Sevgili Öğrencilerimiz;

Öncelikle Okulumuz Programlarını tercih ettiğiniz için sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında YKS-2019 sonuçlarına göre Yüksekokulumuz Programlarına kayıt hakkı kazanan adaylardan;

1) İsteyen adaylar 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak Edirne İl Merkezinde bulunan Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Balkan Kongre Merkezi EDİRNE adresine şahsen başvurmaları halinde kayıtlarını yapabileceklerdir.

2) İsteyen adaylar ise https://www.turkiye.gov.tr web sitesi üzerinden 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında elektronik kayıt (e-kayıt) yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır ve kesin kayıt olarak geçerlidir.

Elektronik ortamda https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden sisteme giriş yaparak e-kayıt işlemini yapan öğrencilerin, aşağıda belirtilen belgeleri ve eğer yatırmaları gerekiyorsa katkı payı / öğrenim ücretlerini yatırdığına dair dekontu derse kayıtlanma (kayıt yenileme 16.09.2019-20.09.2019) tarihleri içerisinde Üniversitemizin ilgili birimlerine teslim etmeleri halinde derse kayıtlanma (kayıt yenileme) işlemleri yapılacaktır.

  • Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir. 
  • Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak ve yerleştiği Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir. 
  • Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. 
  • Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. 
  • Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek, bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Kayıtlanma Akış Şeması İçin Tıklayınız.
Öğrenci Numarası Sorgulama için Tıklayınız.
E-Posta Sorgulama için 
Tıklayınız.

Detaylı bilgi için aşağıdaki duyurularımızı inceleyiniz.

A. KAYIT DUYURUSU METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

B. KAYIT ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER İÇİN TIKLAYINIZ

C. KAYITTA GEREKLİ BELGELER İÇİN TIKLAYINIZ

Ç. KAYITLAR HAKKINDA ÖNEMLİ NOTLAR İÇİN TIKLAYINIZ

D. ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İÇİN 
TIKLAYINIZ

E. İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

F. E-KAYIT YAPILACAK/YAPILAMAYACAK PROGRAMLAR İÇİN TIKLAYINIZ




Bu içerik 15.08.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1673 kez okundu.