2020 YKS İLE OKULUMUZA YERLEŞEN ADAYLARIN DİKKATİNE

ÖNEMLİ NOT:

KAYIT BİTİŞ TARİHİ; KAYIT MERKEZİNDEN KAYIT YAPACAK ADAYLAR İÇİN  05.09.2020 Cumartesi günü saat 17:00'ye kadar,
ELEKTRONİK KAYIT YAPTIRMAK İSTEYENLER İÇİN 06.09.2020 Pazar günü saat:23:59'a kadar uzatılmıştır.

COVID-19 ÖNLEMLERİ KAPSAMINDA KAYIT İŞLEMLERİNİ E-DEVLET ÜZERİNDEN EVDEN ÇIKMADAN VE SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ.
            2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında YKS sonuçlarına göre Meslek Yüksekokulumuz Programlarına kayıt hakkı kazanan adaylardan;
1)      İsteyen adaylar, 31 Ağustos – 04 Eylül 2020 tarihleri arasında;
 
a-Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği (noter / okulundan) ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.
b-Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c- Meslek Yüksekokulumuz programlarına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların durumlarını belirten belge (Kayıtlı oldukları ortaöğretim kurumundan alınacaktır).
d- Adayın Meslek Yüksekokulumuza yerleştiğini gösteren belge.
e- 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
g- Askerlik durum belgesi. (Erkek adayların askerlik durumları MSB aracılığıyla sorgulanacaktır. İhtiyaç duyulduğu takdirde kayıt esnasında askerlik durum belgesi istenilecektir. Bu nedenle kayıt öncesinde www.turkiye.gov.tr sayfasından veya Askerlik Şubenize başvurarak askerlik durumunuzun kayıt işlemleri için bir engel oluşturup oluşturmadığı bilgisini öğrenmeniz yararlı olacaktır.)
 
Belirtilen belgeleri tamamlayarak “Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Balkan Kongre Merkezi EDİRNE” adresine şahsen başvurmaları halinde kayıtlarını yapabileceklerdir.
COVID-19 küresel salgını nedeniyle adaylar, kayıt salonuna MASKESİZ ALINMAYACAKTIR.
 
2) İsteyen adaylar ise https://www.turkiye.gov.tr web sitesi üzerinden 29 Ağustos – 02 Eylül 2020 tarihleri arasında elektronik kayıt (e-kayıt) yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır ve kesin kayıt olarak geçerlidir.
            Elektronik ortamda https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden sisteme giriş yaparak e-kayıt işlemini yapan öğrencilerin, kayıt evraklarını  derslerin başladığı hafta (19 – 23 Ekim 2020) tarihleri içerisinde Okulumuz Öğrenci İşleri birimine teslim etmeleri gerekmektedir.
Elektronik Kayıt yapacak adayların, 05 - 09 Ekim 2020 tarihleri arasında ders seçimi yapmaları gerekmektedir.
 
·         Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.
 
·         Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak ve yerleştiği Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.
 
·         Süresi içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
 
·         Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup, staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2020 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır.
 

·         Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek, bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Detaylı bilgi için:
https://oidb.trakya.edu.tr/news/2020-yks-ile-yerlesen-adaylarin-dikkatine

Bu içerik 27.08.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 2194 kez okundu.