ELEKTRİK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZE HAMİTABAT DOĞALGAZ KOMBİNE ÇEVRİM SANTRALİNE TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

Türkiye’nin doğalgazdan elektrik üreten ilk santrali olan Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim santraline Elektrik Programı I. Sınıf öğrencileri, Dr.Öğr.Üyesi Bahadır BEKAR ve Öğr.Gör.Ayşegül GÖLEN ALTUNTAŞ  hocaları ile birlikte 28 Mart 2024 Perşembe günü teknik gezi düzenlendi.

1986 yılında Türkiye Elektrik Kurumu(TEK) tarafından inşaa edilen Santralin hala Trakya bölgesindeki en yüksek enerji üretim potansiyeline sahip tesis olması öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Doğalgazdan elektrik enerjisi üretmek için ihtiyaç duyulan sistemler, enerjinin ülke genelindeki üretim planlaması, bu planlama çerçevesinde üretim tesislerinin takip etmeleri gereken prosesler hakkında bilgi sahibi oldular. 

Güzergah üzerinde seyahat eden herkesin mutlaka gözüne çarpan baca görünümlü yapıların aslında soğutma kulesi olduğu ve zararlı gaz salınımı yapmadığı ile ilgili bilgileri bizzat kulelerin içinde dinleyen öğrenciler, teknik gezinin en şaşırtıcı buldukları kısmının bu olduğunu dile getirip kule içinde ve dışında bol bol fotoğraf çektiler.

Öğrencilerimizin 3+1 eğitim planı çerçevesinde uzun dönem zorunlu stajlarını burada yapabilmesi için firmanın insan kaynakları birimi ile sözlü bir ön protokol gerçekleştirildi.

Sektörde cinsiyet eşitliğini önemsediklerini belirten yetkililer fırsat eşitliği sağlanıncaya kadar pozitif ayrımcılığa ihtiyaç olduğunu belirterek kız öğrencilerimizi alanımızda varlık gösterdikleri için tebrik ettiler.

Gezi sırasında trafoların, şalt sahalarının, gaz türbinlerinin, soğutma sistemlerinin, kontrol ve kumanda sistemlerinin çalışmasını gözlemleyen öğrencilerin herbiri çalışanları ilgili oldukları alana dair soru yağmuruna tuttular. Aynı işletme içerisinde dahi bölümümüz mezunlarının istihdam edilebileceği bu kadar çeşitli uzmanlık alanlarının olması da bir başka motive edici faktör oldu.

Ek Resimler
Bu içerik 28.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 80 kez okundu.