ELEKTRİK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZE TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

Meslek Yüksekokulumuz Elektrik I. sınıf öğrencilerine Elektrik Enerjisi İletimi ve Dağıtımı dersinde ders Öğretim Görevlisi Öğr.Gör.Ayşegül GÖLEN ALTUNTAŞ ve Dr.Öğr.Üyesi Bahadır BEKAR eşliğinde İlimiz Enez İlçesinde bulunan rüzgar türbinlerine 08.03.2024 Cuma günü teknik gezi düzenlendi.
 Gezi kapsamında öğrencilerimize; yenilenebilir enerjinin günümüzde ve gelecekte öngörülen potansiyelinden bahsedildi. Enerjinin üretilmesinde ve şebekeye ulaştırılmasında kullanılan ekipmanlari scada sistemleri tanıtıldı. Rüzgar enerjisi sektöründe istihdam talep eden kişilerin; ihtiyaç duyacağı bilgi birikimlerine değinildi, okuldaki teorik eğitimine katkısına dair farkındalıkları arttırıldı.
 Keşan belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen gezi için Keşan Belediyesine okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkürlerimizi sunarız.

Bu içerik 11.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 307 kez okundu.